Image Alt

Conditietraining

Alle ‘Conditie bepalende factoren’ komen in deze training aan bod.
Dit zijn: Kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie.
Dit worden ook wel de grond motorische basiseigenschappen genoemd.

Maandag 19.07-20.00 / 20.15

 

Deze training is geschikt voor iedereen, dames en heren.
Door middel van differentiatie binnen de verschillende trainingsvormen kan iedereen op zijn eigen niveau de oefeningen uitvoeren.

De training is gericht op mensen die lekker willen sporten (altijd buiten) en daarmee de algehele conditie (dus niet alleen het uithoudingsvermogen) willen opkrikken en/of onderhouden. Het is een zeer gevarieerde training met het principe van ‘een piramide brede basis’.
Hoe breder de piramide, hoe minder snel deze omvalt.
‘Breed’ kan betekenen ‘een lange trainingsgeschiedenis’, maar ook ‘allround getraind zijn’ en/of een combinatie tussen deze twee.

Survivalrunners kunnen deze training inpassen als vervanging voor de 2e (of 3e) touwtraining, waardoor men minder snel blessures oploopt.
Voor lopers is het de ideale training om die bredere basis te creëren en dat werkt dus ook voor hen blessure preventief.

Na de w-up van ongeveer 20 minuten gaan we gezamenlijk aan de slag met allerlei verschillende trainingsvormen. Een aantal kan je zien in de video’s op deze pagina. Denk dus aan lopen, kajakken, grondoefeningen, trainingsvormen aan de rekstok, zwemmen, klimmen en , wie weet, langlaufen en schaatsen indien we een goede winter hebben.

 

De meeste trainingen zullen verzorgt worden door Raoul Kluivers.
Raoul heeft een CIOS achtergrond, geeft trainingen sinds 1986 en is gediplomeerd loop-, conditie trainer en atletiek trainer. Daarnaast Fitness trainer A en B. Raoul zweert bij allround trainingen om lichamelijk fit te blijven.

X