Team


Maak kennis met het Voshaar Team, bestaande uit ervaren en gecertificeerde trainers en instructeurs. Al ons personeel is tevens MFA (Medic First Aid) en/of WFA (Wilderness First Aid) gecertificeerd.

sus 2

Raoul Kluivers
Sportinstructeur en tevens eigenaar van de Voshaar. Geboren in 1969 op de plaats waar nu het buitensportcentrum is, is Raoul van jongs af aan bezig met sport en natuur. Hij is met trainingen geven begonnen  in ’86 en in de begin jaren ’90 heeft hij de opleiding gevolgd aan het CIOS in Heerenveen. Raoul combineert zijn jarenlange ervaring met pure passie voor sport en natuur en dan het liefst een combinatie tussen deze 2 items. Zo organiseert hij sinds 1995 kajakweken in de alpen en de door hem georganiseerde GKM (1e editie ’98) is één van de oudste adventure races van Europa. Daarnaast probeert hij altijd origineel en vernieuwend bezig te zijn  en resulteert dat in uitdagende opleidingen en activiteiten.
Raoul is al sinds 1975 jaarlijks te vinden in de Franse Alpen en heeft zich tevens ontwikkeld tot specialist van de Canadese Rocky Mountains, wat geresulteerd heeft in het behalen van de titel Professional Interpretive Guide. De survivalrun van Beltrum in 1991 was zijn eerste run. Daarna heeft Raoul zich gespecialiseerd in Survivalruntraining naast loop- en conditietraining. Hij heeft de survivalrun geïntroduceerd op het CIOS in 1992 en is ‘Cum laude’ afgestudeerd voor het vak loop-, conditietrainer o.a. door middel van een jaarperiodisering voor die sport
Zijn ervaring en kennis van zaken biedt klanten het extra wat elders vaak gemist wordt.
Opleidingen: CIOS Heerenveen   / Buitensportinstructeur (kajakken en rotsklimmen) /Atletiek trainer / Loop-   conditie trainer / Fitness instructeur / Sport- beweging- agogisch werk /   Recreatie sportleider / Aerobics en steps instructeur / Canadian Survival and Woodstravel  instructor -level 3-
Wilderness Guide Boreal forest Level 3 en Actic Level 2.
Wilderness First Aid / Avalanche Awareness / Search & Rescue
IGA professional interpretive Guide

Profiel Raoul Kluivers LinkedIn

Margot1

Margot Visser
Margot is in 1970 geboren in Zaanstad. In 1995 heeft zij de eerste ervaringen opgedaan met de buitensport en is als kajakker in contact gekomen met de Voshaar. Sinds 2000 woont en werkt Margot op de Voshaar.
Na afgestudeerd te zijn als leraar in het basisonderwijs is zij 17 jaar werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, zowel als pedagogisch medewerkster, lerares en coördinator. Hier heeft zij ruime ervaring opgedaan in het werken met en in teams. Het is altijd een wens van Margot geweest om zelf teams te coachen en hierom heeft zij de opleiding Teamcoaching en begeleiding gevolgd en afgerond aan de NCOI te Utrecht. Ook heeft ze de opleiding gevolgd tot Medic First Aid instructeur en examinator.
Momenteel is zij werkzaam bij de Voshaar als docente aan het Voshaar MBO Sport & bewegen http://www.mbooutdoor.com , als teamcoach, MFA instructeur en examinator, buitensport activiteitenbegeleider, in de horeca en als algemeen medewerker.
Zelf vindt zij de combinatie van coachen en de buitensport de ideale manier om betere resultaten en een goede samenwerking in teams te bereiken. Tevens is Margot IGA gecertificeerd Interpretive Hiking Guide.

Herman Ijzerman

Herman IJzerman
Herman heeft ruim 25 jaar ervaring als trainer/coach in de atletiekwereld en heeft het team van Voshaar trainers versterkt in 2015.
Trainer Coach B, specialisatie Midden en Lange Afstand en Topsportcoaching C
Herman verzorgt de specialistische looptraining en het ‘topsport programma’ op de Voshaar.

mart

Mart Versteeg
Mart Versteeg, Geboren 19 Juli 1962 te Enschede, opgegroeid in Eibergen.
Na de middelbare school is Mart in 1980 naar de Kon. Marine gegaan waarbij hij de eerstvolgende twintig jaar op onderzeeboten heeft gevaren. Begin jaren ’90 is hij serieus in aanraking gekomen met de alpine sport. Vanaf die tijd heeft hij veel geklommen in de alpen maar uiteindelijk ook buiten Europa, bijv. Tanzania (Kilimanjaro), Nepal (Parchamo in de Himalaya) en Chili / Argentinië ( Aconcagua in de Andes). De Alpine sport blijft ook nog steeds   een grote passie. Eind jaren ’90 kwam hij voor het eerst in aanraking met de survivalsport. In 2001 heeft hij uiteindelijk defensie verruild met de burgermaatschappij en is tevens terug verhuist naar Eibergen. In de tussentijd raakte hij steeds meer vertrouwd met de survivalsport en werd uiteraard lid van de Voshaar. Door de jaren heen is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in buitensportactiviteiten en dat resulteerde in het   volgen van de Voshaar opleiding tot Buitensport instructeur. Ook is Mart gediplomeerd looptrainer.

Richard1

Richard Coulson-Day
Richard is voor zijn stage Sport en Bewegen jaren geleden op de Voshaar terecht gekomen. Tijdens zijn opleiding Sport en Bewegen volgde hij tevens de Voshaar opleiding tot buitensportinstructeur. Ondertussen is Richard mede verantwoordelijk voor de deeltijdopleiding tot buitensport instructeur en geeft hij les op het Voshaar MBO, waarbij hij zich vooral bezighoudt met de specialisatie ‘Outdoorsports’.

DSC_2574

Berno Klomp
Ergens halverwege de jaren ’90 kwamen Berno en Raoul elkaar tegen in de Tarn. Sindsdien hebben ze altijd contact gehouden. Hij is een echt natuurmens en avonturier (met o.a. zelfstandige trektochten in de Andes en Himalaya). Berno heeft de Hike & Survival opleiding gevolgd in 2011 en de opleiding tot Wildernisgids in 2012. Ondertussen heeft Berno CSWI (Wilderness Guide) level 3 en IGA interpretive Guide afgerond in Canada en geeft al jaren les voor de Voshaar deeltijd opleidingen met betrekking op Wildernis en Nature & Wildlife. Tevens is Berno docent binnen de MBO opleiding.

Geert

Geert Noordeloos
Geert is als stagiaire terecht gekomen bij de Voshaar en volgt ondertussen de Voshaar MBO opleiding niveau 4 met dubbele specialisatie (Outdoor-Wildernis).
Gecertificeerd buitensport- en hike & survival instructeur en tevens Advanced Wilderness and Remote First Aid gecertificeerd.

Boes

Boes Bekker
Boes Bekker volgt de Voshaar MBO opleiding niveau 4 met dubbele specialisatie (Outdoor en Wildernis) en zit ondertussen in het laatste jaar van die opleiding. Boes is gecertificeerd Buitensport instructeur, Hike-Survival instructeur en Loop-, Conditie-, Survivalruntrainer.

DSCF3125

Alexander Pot
Na de afronding van zijn opleiding werktuigbouw (1995) is Alex bij defensie gaan werken. Na een basisopleiding van een half jaar, heeft hij 2 jaar bij een parate eenheid van de luchtmobile brigade gediend. Na zijn tijd bij luchtmobiel is hij als duikinstructeur gaan werken, o.a. in het buitenland. Hij is in 2004 gestopt bij Defensie en is overgegaan naar een ander overheidsdienst waar hij zich tot op heden bezig houd met boeven vangen en het opleiden van collega’s.
Vele takken van buitensport trekken en spreken hem aan, maar zijn passie ligt bij het oriënteren (kaartlezen, kompas lezen), hiken en bushcraft/survival. Daarnaast is Alex een gedreven organisator.
Opleiding: Voshaar Instructeurs Opleiding
CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

anouk

Anouk Nijkamp
Anouk is jeugdtrainster en Instructeur op de Voshaar.
Anouk heeft sport & bewegen afgerond en is tevens Instructeur Hike & Survival.

bl 1

Gerrit Onstein
CSWI level 2, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

Rianne

Rianne Struik
Opleiding: Voshaar Instructeurs- en Hike & Survival opleiding

DSCF7305

Erik Stroet
Opleiding: Voshaar Buitensport instructeursopleiding

RN6

Ruud Schurink
Sportinstructeur, bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut.
Ruud is geboren in 1982 te Oldenzaal. Van jongs af aan is sport een onderdeel van zijn leven en kan niet zonder. Op het moment dat er na de MAVO gekozen moest worden voor een vervolgopleiding was voor hem de keuze eenvoudig. In 1997 is hij dan ook gestart met het CIOS te Arnhem die hij in 2000 met succes heeft afgerond. Tijdens de opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in fitness-instructor, squash verenigingsleider en buitensport-instructor. De keuze voor de buitensport bleek voor hem de juiste te zijn omdat sport, natuur en vakmanschap samenkomen. Dit zijn drie elementen die voor hem erg waardevol zijn. De specialisatie van Ruud in de buitensport is wildwater kajakken. Dit is iets wat niet te beschrijven valt maar wat je volgens hem zelf moet ervaren en voelen (adrenaline)!!
Na het beëindigen van het CIOS is Ruud een andere opleiding gaan volgen. Hij heeft de ALO opleiding met specialisatie Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie aan de Christelijk Hogeschool Windesheim te Zwolle gevolgd en ook met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ook nog weten te profileren in weerbaarheidtraining, sportjongerenwerk en werken in de revalidatie en gehandicaptensport.
Momenteel is Ruud nog steeds erg actief in de buitensport en werkt hij als Sportjongerenwerker voor een Welzijn organisatie in Almelo.
De Voshaar was en is nog steeds voor Ruud een leerbedrijf. Dit komt door de vele disciplines die De Voshaar rijk is op een zeer hoog en professioneel niveau. Voor Ruud is De Voshaar meer dan alleen werk maar juist ook ontspanning.

DSCF3894

Frank van Aalst
Sportinstructeur en bewegingsonderwijzer.
Frank is in geboren op 13 augustus 1982 te Oldenzaal. Na de mavo te hebben afgerond heeft hij van 1997 tot 2000 gestudeerd op het CIOS te Arnhem. Hij heeft daar gedurende 2 jaar het profielvak buitensport gevolgd.
Na het CIOS heeft hij doorgestudeerd aan de Calo te Zwolle en daar is hij afgestudeerd als eerste graad bewegingsonderwijzer. Naast het instructeurschap bij de Voshaar geeft hij als Muzisch agogisch docent les en is actief als bewegingsonderwijzer.
CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

sander

Sander Schotten
Sander heeft de ‘grand slam’ behaald binnen de Voshaar opleidingen.
Hike & Survival, Nature & Wildlife, Wilderness Guide en Buitensportinstructeur.

Bram Gesink

Bram Gesink
Opleiding: Helicon Velp

Koen verhoeven

Koen Verhoeven
Buitensportinstructeur, Hike & Survival instructeur, CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive Guide gecertificeerd

DSCF8723

Guido Schenau.
Guido heeft de opleiding aan het CIOS Arnhem gevolgd.
Hij is een buitensportspecialist met een passie voor kajakken.
DSCF2015
Canouck
De West Siberische Laika
Jamthund Bragi
Bragi
Onze Jamthund

 

Advertisements
%d bloggers like this: