Image Alt

Team

Maak kennis met het Voshaar Team, bestaande uit ervaren en gecertificeerde trainers en instructeurs. Al ons personeel is tevens MFA (Medic First Aid) en/of WFA (Wilderness First Aid) gecertificeerd.

Raoul Kluivers
Sportinstructeur en tevens eigenaar van de Voshaar. Geboren in 1969 op de plaats waar nu het buitensportcentrum is, is Raoul van jongs af aan bezig met sport en natuur. Hij is met trainingen geven begonnen  in ’86 en in de begin jaren ’90 heeft hij de opleiding gevolgd aan het CIOS in Heerenveen. Raoul combineert zijn jarenlange ervaring met pure passie voor sport en natuur en dan het liefst een combinatie tussen deze 2 items. Zo organiseert hij sinds 1995 kajakweken in de alpen en de door hem georganiseerde GKM (1e editie ’98) is één van de oudste adventure races van Europa. Daarnaast probeert hij altijd origineel en vernieuwend bezig te zijn  en resulteert dat in uitdagende opleidingen en activiteiten.
Raoul is al sinds 1975 jaarlijks te vinden in de Franse Alpen en heeft zich tevens ontwikkeld tot specialist van de Canadese Rocky Mountains, wat geresulteerd heeft in het behalen van de titel Professional Interpretive Guide. De survivalrun van Beltrum in 1991 was zijn eerste run. Daarna heeft Raoul zich gespecialiseerd in Survivalruntraining naast loop- en conditietraining. Hij heeft de survivalrun geïntroduceerd op het CIOS in 1992 en is afgestudeerd voor het vak loop-, conditietrainer o.a. door middel van een jaarperiodisering voor die sport
Zijn ervaring en kennis van zaken biedt klanten het extra wat elders vaak gemist wordt.
Opleidingen: CIOS Heerenveen   / Buitensportinstructeur (kajakken en rotsklimmen) /Atletiek trainer / Loop-   conditie trainer / Fitness instructeur / Sport- beweging- agogisch werk /   Recreatie sportleider / Aerobics en steps instructeur / Canadian Survival and Woodstravel  instructor -level 3-
Wilderness Guide Boreal forest Level 3 en Actic Level 2.
Wilderness First Aid / Avalanche Awareness / Search & Rescue
IGA professional interpretive Guide

Profiel Raoul Kluivers LinkedIn

Margot Visser
Margot is in 1970 geboren in Zaanstad. In 1995 heeft zij de eerste ervaringen opgedaan met de buitensport en is als kajakker in contact gekomen met de Voshaar. Sinds 2000 woont en werkt Margot op de Voshaar.
Na afgestudeerd te zijn als leraar in het basisonderwijs is zij 17 jaar werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, zowel als pedagogisch medewerkster, lerares en coördinator. Hier heeft zij ruime ervaring opgedaan in het werken met en in teams. Het is altijd een wens van Margot geweest om zelf teams te coachen en hierom heeft zij de opleiding Teamcoaching en begeleiding gevolgd en afgerond aan de NCOI te Utrecht. Ook heeft ze de opleiding gevolgd tot Medic First Aid instructeur en examinator.
Momenteel is zij werkzaam bij de Voshaar als docente aan het Voshaar MBO Sport & Bewegen , als teamcoach, MFA instructeur en examinator, buitensport activiteitenbegeleider, in de horeca en als algemeen medewerker.
Zelf vindt zij de combinatie van coachen en de buitensport de ideale manier om betere resultaten en een goede samenwerking in teams te bereiken. Tevens is Margot IGA gecertificeerd Interpretive Hiking Guide.

Richard Coulson-Day
Richard is voor zijn stage Sport en Bewegen jaren geleden op de Voshaar terecht gekomen. Tijdens zijn opleiding Sport en Bewegen volgde hij tevens de Voshaar opleiding tot buitensportinstructeur. Ondertussen is Richard mede verantwoordelijk voor de deeltijdopleiding tot buitensport instructeur en geeft hij les op het Voshaar MBO, waarbij hij zich vooral bezighoudt met de specialisatie ‘Outdoorsports’.

Herman IJzerman
Herman heeft ruim 25 jaar ervaring als trainer/coach in de atletiekwereld en heeft het team van Voshaar trainers versterkt in 2015.
Trainer Coach B, specialisatie Midden en Lange Afstand en Topsportcoaching C
Herman verzorgt de specialistische looptraining en het ’topsport programma’ op de Voshaar.

Mart Versteeg
Mart Versteeg, Geboren 19 Juli 1962 te Enschede, opgegroeid in Eibergen.
Na de middelbare school is Mart in 1980 naar de Kon. Marine gegaan waarbij hij de eerstvolgende twintig jaar op onderzeeboten heeft gevaren. Begin jaren ’90 is hij serieus in aanraking gekomen met de alpine sport. Vanaf die tijd heeft hij veel geklommen in de alpen maar uiteindelijk ook buiten Europa, bijv. Tanzania (Kilimanjaro), Nepal (Parchamo in de Himalaya) en Chili / Argentinië ( Aconcagua in de Andes). De Alpine sport blijft ook nog steeds   een grote passie. Eind jaren ’90 kwam hij voor het eerst in aanraking met de survivalsport. In 2001 heeft hij uiteindelijk defensie verruild met de burgermaatschappij en is tevens terug verhuist naar Eibergen. In de tussentijd raakte hij steeds meer vertrouwd met de survivalsport en werd uiteraard lid van de Voshaar. Door de jaren heen is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in buitensportactiviteiten en dat resulteerde in het   volgen van de Voshaar opleiding tot Buitensport instructeur. Ook is Mart gediplomeerd looptrainer.

Luc Pluijmen
Voshaar MBO opleiding niveau 4 met dubbele specialisatie ‘Outdoor en Wildernis’. Specialist in klimmen en touwtechnieken en tevens docent op het Voshaar MBO.

Jan Berg
Jan is afgestudeerd aan het Voshaar MBO, niveau 4,  en met de dubbele specialisatie ‘Outdoor-Wildernis’. Jan is actief als trainer en heeft de verantwoording over de jeugd. Daarnaast werkt Jan voor de Voshaar als instructeur, gids en in de horeca.

Maylen Veldhuizen
Maylen is afgestudeerd aan het Voshaar MBO, niveau 4, met de dubbele specialisatie ‘Outdoor-Wildernis’. Maylen is organisatorisch zeer sterk en heeft het Voshaar MBO docententeam versterkt. Daarnaast is Maylen instructeur en jeugdtrainer.

Connor Kluivers

Connor is een hardloper ‘puur sang’. Specialist op de 1500 meter en op weg om de landelijke top te bereiken. Connor is trainer en instructeur op de Voshaar. Met zijn grote kennis op het gebied van trainingsleer geeft hij ook les op het Voshaar MBO.

Bram Gesink
Jeugdtrainer en begeleider recreatieve buitensport. Bram loopt al jaren mee op de Voshaar en is ook een uitstekende kajakker.

Iedereen die bij de Voshaar komt kent onze honden. De 16 jarige oude dame Canouck, een West Siberische Laika. De Jamthund Bragi en de zoon en dochter van Bragi, Bajkal en Ziva. Onze honden zijn ontelbare keren aangezien voor wolven en als er een bericht in de krant staat van ‘wolven tussen Eibergen en Winterswijk’ reken er dan maar op dat het onze honden zijn. De foto van Canouck met een haas is ook gemaakt door iemand die dacht dat hij met een wolf te maken had toen hij Canouck een aangereden haas van de weg zag halen 🙂

X