Voshaar team


sus 2

Raoul Kluivers
Sportinstructeur en tevens eigenaar van de Voshaar. Geboren in 1969 op de plaats waar nu het buitensportcentrum is, is Raoul van jongs af aan bezig met sport en natuur. Hij is met trainingen geven begonnen   in ’86 en in de begin jaren ’90 heeft hij de opleiding gevolgd aan het CIOS in Heerenveen. Raoul combineert zijn jarenlange ervaring met pure passie voor sport en natuur en dan het liefst een combinatie tussen deze 2 items. Zo organiseert hij sinds 1995 kajakweken in de alpen en de door hem georganiseerde GKM (1e editie ’98) is één van de oudste adventure races van Europa. Daarnaast probeert hij altijd origineel en vernieuwend bezig te zijn   en resulteert dat in uitdagende opleidingen en activiteiten.
Raoul is al sinds 1975 jaarlijks te vinden in de Franse Alpen en heeft zich tevens ontwikkeld tot specialist van de Canadese Rocky Mountains, wat geresulteerd heeft in het behalen van de titel Professional Interpretive Guide.
Zijn ervaring en kennis van zaken biedt klanten het extra wat elders vaak gemist wordt.
Opleidingen: CIOS Heerenveen   / Buitensportinstructeur (kajakken en rotsklimmen) /Atletiek trainer / Loop-   conditie trainer / Fitness instructeur / Sport- beweging- agogisch werk /   Recreatie sportleider / Aerobics en steps instructeur / Canadian Survival and   Woodstravel Instructor – Level 1 and 2- / Canadian Survival and Woodstravel   instructor -level 3- Specialisatie: hiking, bushcraft, survival, flora, fauna   and orienteering
Wilderness First Aid / Avalanche Awareness / Search & Rescue
IGA professional interpretive Guide

DSCF2992

Margot Visser
Margot is in 1970 geboren in Zaanstad. In 1995 heeft zij de eerste ervaringen opgedaan met de buitensport en is als kajakker in contact gekomen met Raoul en de Voshaar. Sinds 2000 woont en werkt Margot op de Voshaar.
Na afgestudeerd te zijn als leraar in het basisonderwijs is zij 17 jaar werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, zowel als pedagogisch medewerkster, lerares en coördinator. Hier heeft zij ruime ervaring opgedaan in het werken met en in teams. Het is altijd een wens van Margot geweest om zelf teams te coachen en hierom heeft zij de opleiding Teamcoaching en begeleiding gevolgd en afgerond aan de NCOI te Utrecht.
Momenteel is zij werkzaam bij de Voshaar als docent op de Voshaar MBO opleiding, als teamcoach, buitensport activiteitenbegeleider, in de horeca en als algemeen medewerker.
Zelf vindt zij de combinatie van coachen en de buitensport de ideale manier om betere resultaten en een goede samenwerking in teams te bereiken.

bl 1

Gerrit Onstein
Gerrit, oftewel Gait, kun je laatbloeier in de buitensport noemen. Geboren in 1957, is hij zich echt gaan bemoeien met de buitensport toen hij 42 was. Daarvoor diverse andere sporten bedreven waaronder paardrijden en duiken. In 1999 is hij begonnen met trainen voor de survival-sport. Dit was het begin van een weg die zijn einde nog niet kent. Ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en verkennen van grenzen staat bij hem   voorop. Hij heeft de binnen de Voshaar de opleiding tot buitensport instructeur gevolgd. Is vanuit de verpleging in het speciaal onderwijs   terecht gekomen. Heeft hiervoor diverse opleidingen gedaan. Is werkzaam   binnen het speciaal onderwijs (ZMOK) waar hij het middel buitensport dagelijks gebruikt als activiteit. Dit middel heeft zich ondertussen dermate   ontwikkelt dat het is uitgegroeid tot een structureel aanbod waarbij ook de Voshaar als waardevol middel wordt ingezet.
Daarnaast is hij als instructeur werkzaam binnen de Voshaar, het begeleiden van groepen en instructeurs in opleiding hebben zijn passie. Het overbrengen van kennis en plezier geven in het beleven van de activiteiten binnen de   Voshaar geven hem de meeste voldoening. Zijn motto: Als de klanten van de Voshaar een plezierige dag hebben gehad en er ook nog iets van hebben opgestoken, dan heb ik mijn doel bereikt in zijn moto.
Daarnaast blijft hij zich ontwikkelen binnen alle onderdelen van de buitensport: kayakken, klimmen, bushcraft enz. Gait heeft ondertussen zijn CSWI -level 2- in Canada afgerond.

DSCF7305

Erik Stroet
Erik heeft de Voshaar BSI opleiding doorlopen en is met recht een echte allrouder te noemen. Survivalrun, kajakken, klimmen, bushcraft, alles doet hij met evenveel enthousiasme. Daarnaast is Erik verantwoordelijk voor het onderhoud op de Voshaar.

DSCF3894

Frank van Aalst
Sportinstructeur en bewegingsonderwijzer.
Frank is in geboren op 13 augustus 1982 te Oldenzaal. Na de mavo te hebben afgerond heeft hij van 1997 tot 2000 gestudeerd op het CIOS te Arnhem. Hij heeft daar gedurende 2 jaar het profielvak buitensport gevolgd.
Na het CIOS heeft hij doorgestudeerd aan de Calo te Zwolle en daar is hij afgestudeerd als eerste graad bewegingsonderwijzer. Naast het instructeurschap bij de Voshaar geeft hij als Muzisch agogisch docent les en   is actief als bewegingsonderwijzer.
CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

RN6

Ruud Schurink
Sportinstructeur, bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut.
Ruud is geboren in 1982 te Oldenzaal. Van jongs af aan is sport een onderdeel van zijn leven en kan niet zonder. Op het moment dat er na de MAVO gekozen moest worden voor een vervolgopleiding was voor hem de keuze eenvoudig. In 1997 is hij dan ook gestart met het CIOS te Arnhem die hij in 2000 met succes heeft afgerond. Tijdens de opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in fitness-instructor, squash verenigingsleider en buitensport-instructor. De keuze voor de buitensport bleek voor hem de juiste te zijn omdat sport, natuur en vakmanschap samenkomen. Dit zijn drie elementen die voor hem erg waardevol zijn. De specialisatie van Ruud in de buitensport is wildwater kajakken. Dit is iets wat niet te beschrijven valt maar wat je volgens hem zelf moet ervaren en voelen (adrenaline)!!
Na het beëindigen van het CIOS is Ruud een andere opleiding gaan volgen. Hij heeft de ALO opleiding met specialisatie Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie aan de Christelijk Hogeschool Windesheim te Zwolle gevolgd en ook met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ook nog weten te profileren in weerbaarheidtraining, sportjongerenwerk en werken in de revalidatie en gehandicaptensport.
Momenteel is Ruud nog steeds erg actief in de buitensport en werkt hij als Sportjongerenwerker voor een Welzijn organisatie in Almelo.
De Voshaar was en is nog steeds voor Ruud een leerbedrijf. Dit komt door de vele disciplines die De Voshaar rijk is op een zeer hoog en professioneel niveau. Voor Ruud is De Voshaar meer dan alleen werk maar juist ook   ontspanning.

 

mart

Mart Versteeg
Mart Versteeg, Geboren 19 Juli 1962 te Enschede, opgegroeid in Eibergen.
Na de middelbare school is Mart in 1980 naar de Kon. Marine gegaan waarbij hij de eerstvolgende twintig jaar op onderzeeboten heeft gevaren. Begin jaren ’90 is hij serieus in aanraking gekomen met de alpine sport. Vanaf die tijd heeft hij veel geklommen in de alpen maar uiteindelijk ook buiten Europa, bijv. Tanzania (Kilimanjaro), Nepal (Parchamo in de Himalaya) en Chili / Argentinië ( Aconcagua in de Andes). De Alpine sport blijft ook nog steeds   een grote passie. Eind jaren ’90 kwam hij voor het eerst in aanraking met de survivalsport. In 2001 heeft hij uiteindelijk defensie verruild met de burgermaatschappij en is tevens terug verhuist naar Eibergen. In de tussentijd raakte hij steeds meer vertrouwd met de survivalsport en werd uiteraard lid van de Voshaar. Door de jaren heen is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in buitensportactiviteiten en dat resulteerde in het   volgen van de Voshaar opleiding tot Buitensport instructeur.

F1000005

Stephan Verheij
Stephan is geboren op 30-10-1980 te Hilversum. Vanaf het moment dat hij voor het eerst in de Alpen kwam, heeft hij een passie voor de bergen en sneeuw. Hij werkt dan ook al sinds zijn 15e als snowboardleraar. Na een studie mediatechnologie en een aantal jaren op kantoor, toch besloten   om volledig voor de buitensport te gaan. Na eerst de Voshaar opleiding tot buitensportinstructeur te hebben gevolgd, heeft hij 4 maanden in Alaska en   Canada gezeten voor een Amerikaanse opleiding tot Wilderness Leader . Nu woont hij ‘s winters in Oostenrijk om snowboard les te geven en mensen buiten de piste te begeleiden
Opleidingen: Voshaar instructeursopleiding, Landes Snowboardlehrer, IWLS Leadership & guide training (ski mountaineering, sea kayakking, backpacking & rafting), WEA Outdoor leader, Avalanche awareness, Yukon Raft guide, Swift water rescue technician.

Website Stephan Verheij

DSCF8723

Guido Shenau
Guido begon bij de Voshaar als stagiaire voor de opleiding aan het CIOS Arnhem. Na zijn opleiding is hij in dienst gekomen en draait nu al weer jaren mee op de Voshaar. De specialiteit van Guido is wildwater, zowel in de kajak als in het raft, al ligt zijn passie bij het kajakken.

DSCF3125

Alexander Pot  

 Na de afronding van zijn opleiding werktuigbouw (1995) is Alex bij defensie gaan werken. Na een basisopleiding van een half jaar, heeft hij 2 jaar bij een parate eenheid van de luchtmobile brigade gediend. Na zijn tijd bij luchtmobiel is hij als duikinstructeur gaan werken, o.a. in het buitenland. Hij is in 2004 gestopt bij Defensie en is overgegaan naar een ander overheidsdienst waar hij zich tot op heden bezig houd met boeven vangen en het opleiden van collega’s.
Vele takken van buitensport trekken en spreken hem aan, maar zijn passie ligt bij het oriënteren (kaartlezen, kompas lezen), hiken en bushcraft/survival. Daarnaast is Alex een gedreven organisator.
Opleiding: Voshaar Instructeurs Opleiding
CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

DSCF7289

Anneke de Groot
Al sinds haar eerste stapjes is zij elk jaar wel in de bergen te vinden. Haar passie voor natuur, beweging en sport heeft zij vertaald naar actieve beoefening van de  klim- en bergsport en sinds kort triathlon. Omdat het fantastisch is om dit over te dragen naar anderen, is zij kliminstructeur geworden bij de NKBV en dat heeft verder vorm gekregen in de opleiding tot buitensportinstructeur op de Voshaar. Anneke vermaakt zich met alle activiteiten, zolang het maar buiten is. Haar hart ligt uiteindelijk wel bij de klim- en bergsport, zowel het sportklimmen als het alpine werk. Buitensporten is voor haar een zeer welkome afwisseling van haar baan als projectmanager in de infrastructuur.

Rianne

Rianne Struik
Onze zeer gewaardeerde allrounder!
Opleiding: Voshaar Instructeurs en Hike & Survival opleiding

Lars

Lars Timmer
Opleiding: CIOS Arnhem en Voshaar Instructeurs opleiding

_IGP4875

Leon Bakker
Hike & Survival instructeur, CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

DSCF0780 (2)

Richard Coulson-Day

DSCF1434

Geert Noordeloos (rechts :))

DSCF2015

Canouck
De West Siberische Laika

    Jamthund Bragi 

Bragi
Onze Jamthund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: