Image Alt

Jura Winter Activiteiten

Winteractiviteiten in de Franse Jura

Voor 2021 hebben we een mooi winteravontuur in de Jura gepland

De vierdaagse Jura Experience.
Wild Wild Winter

AFGELAST IVM Covid-19

WWWOp dag één gaan we starten met een middag hike op sneeuwschoenen, even acclimatiseren, gevolgd door een stevige maaltijd Chez Coco en een overnachting in de gite. Op de 30e vertrekken we ‘het bos in’ en blijven 2 nachten buiten slapen. We gaan op zoek naar sporen van wolf, lynx en gems, leggen de basis uit van lawinekunde en leren de deelnemers omgaan met kaart, kompas en GPS. Ook behandelen we verschillende winter survival technieken. Het gaat ons niet om het afleggen van afstanden, maar om ‘uren buiten genieten’.

Twee overnachtingen in de Gite en twee overnachtingen in het bos. De eerste en laatste avond worden de maaltijden verzorgt door Coco. In het bos kookt iedereen zijn eigen potje, of samen natuurlijk. Men moet conditioneel wel wat basis hebben.

Er gaat een pulka (of twee) mee voor proviand, materiaal en extra wollen dekens.

Datum: 2022:  TBA
Kosten: € 395,-
Voshaarleden en deelnemers WWE weekends: € 370,-
Inclusief 2 overnachtingen in de gite, 2 keer avondeten en materiaal.
Exclusief reis, overig eten, drinken en verzekering.

Maximum aantal deelnemers: 12

De  Jura is een streek op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Voor onze sneeuwactiviteiten in de Jura gaan we sinds 2004 naar Bellefontaine/ La Chapelle de Bois, in het hart van dit gebied. Sneeuwschoenlopen, X-adventure skiën, langlaufen, tracking, oriëntatie en wintersurvival zijn een aantal van de activiteiten die er mogelijk zijn. Overnachten en eten doen we in de gite van ‘Coco’aan de rand van het foret du Risoux. Voor wintersurvival trainingen kiezen we er ook voor om te overnachten in shelters, tenten  en/of sneeuwholen.

71440_602578766478731_1879356711_n

X